פרופסור עזים סוראני, אוניברסיטת קיימברידג' / פרופסור ג'ייקוב (יעקב) חנה, מכון וויצמן למדע
חקר תאי הגזע טומן בחובו הבטחה גדולה בכל הנוגע ליצירת תאי גזע שתוכנתו מחדש והותאמו כך שיהיו זהים מבחינה גנטית למטופל – וזאת על מנת שיוכלו להחליף רקמות פגועות באמצעות השתלה.
הפרויקט המחקרי הזה בוחן את המנגנונים המולקולריים של יצירת תאי גזע שתוכנתו מחדש - וזאת בתקווה, כי אם נבין טוב יותר את האופן שבו תאים חוזרים למצב של תאי גזע עובריים, נוכל לפתח שיטות בטוחות ויעילות יותר ליצירת תאים אלה.
אודות החוקרים
מנהל המחלקה לחקר קווי הגזע והאפיגנום וחבר במחלקת הפיזיולוגיה, ההתפתחות ומדעי המוח.
פרופסור סוראני השלים את תואר הדוקטורט שלו בהתפתחות היונקים בשנת 1975 באוניברסיטת קיימברידג' והקים מעבדה עצמאית במכון ברברהאם בשנת 1979, שם כיהן כחוקר ראשי בכיר. בשנת 1991 חזר לאוניברסיטת קיימברידג' כפרופסור Marshall-Walton, במכון Gurdon לחקר הסרטן וביולוגיה התפתחותית של Wellcome Trust/Cancer Research UK.
המחלקה לגנטיקה מולקולארית, מכון ויצמן למדע
פרופסור חנה השלים תואר דוקטור לרפואה של האוניברסיטה העברית בשנת 2007 והמשיך ללימודי פוסט-דוקטורט עם רודולף יניש ב-MIT, במהלכם התמקד בתכנות מחדש אפיגנטי לצורך פלוריפוטנטיות. מאז חודש מרץ 2011, הוא מכהן כפרופסור משנה במכון ויצמן למדע.
"המעבדה שלנו עשתה צעד משמעותי לקראת בידוד והגדרה של תא גזע עוברי אמיתי עם פוטנציאל התפתחותי בלתי מוגבל. אנחנו מאחדים כוחות עם המעבדה של סוראני, מומחית עולמית בפיתוח ביציות וזרעים, כדי להשתמש בתאי הגזע הייחודיים שלנו ליצירת ביציות וזרעים אנושיים עמידים בצלחת פטרי. אנו מאמינים שרק באמצעות שילוב הידע העצום שהצטבר בשתי המעבדות ניתן יהיה להתקרב עוד יותר להשגת מטרה זו הלכה למעשה."
ג'ייקוב (יעקב) חנה
ד"ר חנה וקבוצתו גילו שהוצאת חלבון אחד מתאים מבוגרים מאפשר להם לחזור בצורה טובה בחזרה למצב דמוי תא גזע..
מידע נוסף על פריצת דרך מחקרית זו ניתן למצוא
עבודה זו מניחה את הבסיס לשיתוף פעולה מחקרי עם פרופסור עזים סוראני מאוניברסיטת קיימברידג', בתמיכתו של המיזם לרפואה רגנרטיבית BIRAX.