פרופסור אן קוק, אוניברסיטת קיימברידג' / פרופסור יובל דור - האוניברסיטה העברית בירושלים

סוכרת היא מצב כרוני נפוץ ומספר הילדים שמאובחנים כסובלים מסוכרת מסוג 1 הולך וגדל. למרות שניתן לשלוט בתסמינים של המחלה, טרם נמצא לא מרפא. עבור רבים, המשמעות היא הזרקת אינסולין באופן יומיומי והאפשרות לפגיעה ארוכת טווח בבריאות. 

כיצד תאי גזע יכולים לעזור?

סוכרת מסוג 1 נובעת מתהליך של הרס עצמי, בו מערכת החיסון הורסת את תאי הבטא (β) שמייצרים אינסולין בלבלב. הרפואה הרגנרטיבית מנסה לשחזר את תפקוד תאי הבטא (β) בחולי סוכרת, על ידי עידוד ההתחדשות של תאים אלה.  עם זאת, על מנת שהטיפול המבוסס על השתלת תאי בטא (β) יהיה יעיל, הוא חייב לכלול גם דיכוי של ההתקפות מצד מערכת החיסון, שאחרת עלולה להשמיד את התאים המשוחזרים.

לשם כך, אנחנו צריכים להבין טוב יותר כיצד לשחזר את התאים האלה, ומדוע מערכת החיסון תוקפת אותם. פרויקט מחקר משותף זה יחבר בין שתי המעבדות המובילות המתמחות בהיבטים האוטואימוניים של סוכרת מסוג 1 (קוק) ושחזור תאי בטא (דור).

אודות החוקרים

פרופסור אן קוק

המחלקה לפתולוגיה, אוניברסיטת קיימברידג'. 

פרופסור קוק הייתה עמיתת מחקר בכירה ומרצה של Wellcome Trust בין השנים 1978 - 1998. היא שימשה כמרצה ב-UCL החל מינואר 1991 בטרם עברה לאוניברסיטת קיימברידג', שם כיהנה תחילה כמרצה (1996) ולאחר מכן כפרופסור (2000).

פרופסור דור יובל

המחלקה לביולוגיה התפתחותית וחקר הסרטן, האוניברסיטה העברית בירושלים. 

פרופסור משנה יובל דור השלים את לימודי הדוקטורט שלו באוניברסיטה העברית בירושלים, שבה הוא מכהן כיום כפרופסור משנה במחלקה לביולוגיה התפתחותית וחקר הסרטן. בין השנים 2001 - 2003, פרופסור דור שהה בהרווארד במסגרת לימודי הפוסט-דוקטורט.