ד"ר פול פיירצ'יילד, אוניברסיטת אוקספורד / פרופ' יאיר רייזנר, מכון ויצמן למדע 

אחד האתגרים הגדולים בטיפול בתאי גזע נוגע לשליטה בתגובות מערכת החיסון ודחיית השתל, כיוון שהגוף רואה בתאי הגזע של אדם אחר כגוף זר ומנסה להשמיד אותם.

המעבדות של פיירצ'יילד (אוניברסיטת אוקספורד) ושל רייזנר (מכון ויצמן למדע) משתפות פעולה בחקר הבסיס המולקולרי והתאי של דחיית תאי גזע על ידי האדם.  ניצול התכונות של תאי הגזע שגורמות לדחיית הרקמות וזיהוי אלה שיכולות ליצור מצב של 'הפסקת אש' או סובלנות אימונולוגית - יאפשר לרקמות המושתלות לשרוד בטווח הרחוק.

אודות החוקרים

ד"ר פול פיירצ'יילד

ד"ר פול פיירצ'יילד היה סטודנט לרפואה באוניברסיטת אוקספורד והשלים את לימודי הפוסט-דוקטורט באוניברסיטת קיימברידג'. הוא המנהל והמייסד של מכון תאי הגזע של אוקספורד. מכון תאי הגזע של אוקספורד מקשר בין יותר מ-40 קבוצות מחקר המשתייכות ל-17 מחלקות שונות, במסגרת רשת מצוינות אשר מטפחת תקשורת ופרויקטים משותפים.

פרופסור יאיר רייזנר

ד"ר יאיר רייזנר מכהן כראש המחלקה לאימונולוגיה במכון ויצמן למדע, בו השלים את לימודי הדוקטורט שלו. הוא המשיך ללימודי פוסט-דוקטורט במרכז לסרטן ע"ש סלואן-קטרינג. בין השנים 2005 – 2007 הוא כיהן כנשיא האגודה הישראלית לתאי גזע.

"שיתוף פעולה זה ישלב בין העניין המשותף ורב השנים שלנו ברפואה רגנרטיבית ובין מומחים עולמיים בתחום האימונולוגיה - וזאת במטרה להשיג הבנה טובה יותר של תכונות התאים הדנדריטיים שהתמיינו מתאי הגזע הפלוריפוטנטיים שעברו תכנות מחדש, ואף יאפשר לחקור את השימוש הפוטנציאלי בתאים אלה במסגרת היישומים הקליניים השונים."

ד"ר פול פיירצ'יילד