UnderArt /Barak Dali

הכירו את שמונת הפרוייקטים הנבחרים בתכנית "יוזמים תרבות בפריפריה" לשנת 2015/16.

התכנית הושקה לראשונה ביולי 2015 בשיתוף הרשות לפיתוח הנגב ,ACA ו NESTA ובמסגרתה עברו המשתתפים הכשרה שפותחה והותאמה על ידי אנשי NESTA המתמחים בעזרה ליזמים ופיתוח תכניות והוצאה לפועל של יוזמות חברתיות וקהילתיות.

הפרוייקטים ,הנמצאים בימים אלו בתהליכי עבודה מתקדמים, נבחרו כפרוייקטים מצטיינים במסגרת תכנית ההכשרה וזכו במענקי השקעה ראשוניים למען מימוש היוזמה.

 

איילת בראל-מפגשי העשרה למוסדות ועסקים

 CAKE הינה תכנית להעשרה מקצועית של בעלי עסקים ומוסדות תרבות בנגב, ליצירת רשת חברתית ועסקית של שיתוף ידע ופיתוח כלי עבודה.התכנית תציע סדרה של מפגשים ,הרצאות וסדנאות בנושא שיווק ופיתוח עסקי  ותארח מומחים בתחום השיווק,יחסי הציבור, דיגיטל ,רשתות חברתיות ועוד .בעלי העסקים ומנהלי השיווק מהמוסדות הרלוונטים יוזמנו להשתתף וללמוד .

נוסף להכשרה המקצועית שיקבלו,יהוו המפגשים קרקע ליצירת רשת חברתית ,ליצירת הזדמנויות ולפיתוח שיתופי פעולה מקצועיים ואישיים. מפגשי CAKE ישאפו להגברת הנראות לפעילויות התרבותיות השונות במרחב הנגב ויצרו הזדמנויות לשיתופי פעולה אזוריים שיוכלו להטיב עם בעלי העסקים והמוסדות השונים. 

ברק דאלי - UnderArt /אמנות במרחב הציבורי

הפרוייקט שם לו למטרה להפוך ישובים עירוניים אפורים בנגב ליותר מזמינים ומושכים ויזואלית באמצעות עשייה אמנותית קהילתית במרחבי העיר השונים, תוך שימוש במדיומים אמנותיים שונים- פסול ,ציור, וידאו ועוד. בלב התהליך עומדת מעורבות הקהילה בתהליך היצירה. 
הפרויקט יכלול שיפור ויזואלי של מבני מגורים ומבני ציבור, חומות, מדרכות, מעקות, כבלים וחוטים, עיטור עצי נוי ואף את הכבישים עצמם. הפעילות תתבצע בסיוע ובשיתוף הקהילה כולל נוער טעון טיפוח ומבקרים מחוץ לעיר.
הפרוייקט יחל בבאר שבע ויתרחב בהמשך לערים וישובים נוספים ברחבי הנגב. הפרויקט שואף  להביא לגידול במספר המבקרים בעיר ולהדגיש קשר בין שכונות ומוקדי עניין. 

אנאנא גרייס- פלטפורמה דיגיטלית למלאכת יד

 הפרויקט שואף ליצור פלטפורמה דיגיטלית שתהווה מעיין "ארגז כלים" לאומנים/אומניות מתחום הרקמה ותציע מודלים ליצירת מוצרים אומנותיים בטכניקות חדשות המתבססים על הרקמה הכפרית הפלסטינית.הפלטפורמה  תכלול ספריית מוצרים כאשר מוצר יהיה משורטט ובנוי בקובץ ממוחשב לצורך העברה למכונה ליצור . 
הפלטפורמה תכלול גם ממשק להזמנת מוצרי גלם וכן לרכישת מוצרים אונליין.

יפתח דבש- שבילי מדבר

הפרוייקט מבקש להקים מערך שבילים שיקיף את מצפה רמון  ובכך יאפשר הנגשת האזור לתושבים, ספורטאים ותיירים. סדרת השבילים תכלול בין היתר הקמת פינות טבעיות מוצלות ,ברזיות ותצפיות. התוואיי יקפל בתוכו את הסיפור ההיסטורי והאמנותי של מצפה רמון ויזמין את ההולכים והרצים לחוויה של חיבור לטבע והכרות מעמיקה עם המרקם האנושי והטבעי המייחד את מצפה רמון והמרחב סביבו .
פיתוח השבילים יקדם את  התיירות באיזור ויסייע במיתוג מצפה רמון כעיירת פנאי, חופש ואתגר, המאפשרת למגיעים אליה ליהנות ממסלולים מגוונים המשלבים יחד את הישוב, ההתיישבות הבדואית החוות החקלאיות והיוזמות התיירותיות.

 

מאראם קאבלאווי- הקמת מרכז"אנדלוס" ללימוד תרבות הפלמנקו

הקמת ביה"ס "אנדלוס" ללימוד ריקוד הפלמנקו שיפנה לילדים בכמה ערים וכפרים במגזר הערבי שלא זכו עדיין להיחשף לאמנות הזו.
בית הספר יפנה ליישובים בהם ישנו מחסור בחוגים בכלל ובחוגי ריקוד בפרט.
בנוסף ללימוד הריקוד הקלאסי, יודגש הערך ההיסטורי של התנועה וכן ייעשה שימוש בתנועה ככלי טיפולי שיכול לעזור לילד ולילדה בהתגברות על קשיים ומכשולים.

חמודי ג'נאם - סינמה אל נאזר

קולנוע "אל נאזר" או בשמו הערבי "סינמה אל נאזר"’ נבנה ב1946 על ידי קבוצת פלסטינים תושבי חיפה ששירתו בצבא הבריטי. בית הקולנוע נסגר בשנת 1948 ונפתח מחדש בשנת 1949 לקהל יהודי בשם "קולנוע הדר". למרות פנייתו לקהל היהודי בית הקולנוע הפך למיתולוגי בחיפה והקהל המרכזי שלו היו יהודים-ערבים (עולים מצפון אפריקה שהתאכלסו בוואדי סאליב) והתושבים הפלסטינים המקוריים מוואדי ניסנאס .

בתקופת המנדט הבריטי הוקרנו בבית הקולנוע סרטים מהעולם הערבי, אך לאחר 1948 כחלק מהניסיון לייצר כור היתוך ו"למערב" את המרחב הוקרנו בעיקר סרטים אירופיים ואמריקאים. אולם ניסיון זה כשל ובית הקולנוע חזר להציג סרטים ערבים. כיום המבנה נמצא בבעלות אנשי נדל"ן אשר רוצים לבנות על אדמתו בניין בן שמונה קומות, ובכך יימחק זכרונו של בית הקולנוע.

הפרוייקט מבקש להקים מחדש את בית הקולנוע כבית קולנוע נייד. מטרתו של הפרויקט היא "להחזיר לחיים״ את בית הקולנוע בעל העבר העשיר ולספר את ההיסטוריה הערבית-פלסטינית. בית הקולנוע יהווה  כלי לפעולה פורצת גבולות, זאת באמצעות סיפורו הייחודי. במקביל לסיפור ההיסטורי יוקרנו בו סרטי קולנוע פלסטיני עכשוויים ויערכו אירועים ופעילויות. כחלק מהמאבק בדיכוי התרבותי בית הקולנוע הנייד מתנתק מהצורך בשטח פיזי ומייצר אלטרנטיבה תרבותית וחברתית.  

       

ניסרין ג'יבארה- אפליקציה מופעלת תנועה בשפה הערבית

 יוזמה לפיתוח אפליקציה ייחודית, לילדים בשפה הערבית. האפליקציה תשלב תכנים מעולמו של הילד ותכנים של תנועה ורגשות ותאפשר לילדים לצרוך תכנים בכל מקום ובכל זמן בדרך חוויתית,מהנה וחדשנית, ובעיקר תעודד תנועה רגשית והתפתחות ילדים.
 ייחודה של האפליקציה הוא האקטיביות הגופנית החווייתית של הילד כתנאי להפעלתה, וזאת בניגוד לישיבה פאסיבית המאפיינת בדרך כלל את היישומים הקיימים היום בשוק האפיקציות לילדים.

שוקי וקובי עברי-סטודיו אמנותי למיחזור ו"מיחדוש" חפצים ורהיטים

 בסמטאות העיר העתיקה של באר שבע שוכן סטודיו שוקילי הפעיל מזה 5 שנים.הסטודיו עוסק בעיצוב ממוחזר ומעניק פתרונות יצירתיים ומקוריים ל"מיחדוש" (מחזור וחידוש) או למתיחת פנים לחפצים, בדגש על מעורבות חברתית  ושיתוף הקהילה המקומית.
הסטודיו מציע הרצאות בנושא מיחזור, סדנאות נגרות לנשים ולנערות , פתרונות לעיצוב בר השגה עבודה בבתים חמים ובמועדוניות לטעוני טיפוח ועוד.  שוקילי שמו לנגד עיניהם אג'נדה חברתית וסביבתית שעיקרה: "כל מה שנרצה נוכל למחדש. ומאמינים בכוחה של העשייה היצירתית לחולל שינוי חברתי ואישי של ממש.
פרויקט שוקילי שואף להתרחב בהדרגה ולהפוך  מרכז עיצוב שיכיל גם פונקציות אירוח לתיירים והרחבת המודל הקהילתי.