הצטרפו אלינו למפגש המקוון השני בסדרת המפגשים הלא פורמליים שלנו: "קפהמדע", הכוללים הרצאה והזדמנות לשאול שאלות את המדענים המובילים שאיתם אנו עובדים. תוכלו לשמוע על מחקרים מדהימים בקנה מידה עולמי! והפעם המפגש יעסוק בהבדלים בין המינים:
מדוע תרופות פסיכיאטריות משפיעות על נשים וגברים באופן שונה?
אנו יודעים שנשים וגברים מציגים הבדלים משמעותיים באופן שבו הם מושפעים ממחלות נפש. הרבה מכך נובע מסיבות חברתיות, אך לא פחות חשוב, הגורמים הביולוגיים משחקים משחק חשוב בהבדלים בין המינים. חקר הגורמים האלו חשוב להבנת התקדמות המחלות הנפשיות ולאופן יעילותן של תרופות פסיכיאטריות שנועדו לטפל במחלות. פרופסור חרמונה שורק, ממכון אלכסנדר זילברמן למדעי החיים ומרכז אדמונד ולילי ספרא למדעי המוח באוניברסיטה העברית בירושלים, דנה במחקריה בסוגייה זה. מה הם הממצאים על ההבדלים באופן שבו נשים וגברים מושפעים מתרופות פסיכיאטריות? וכיצד הידע הזה יסייע לנו לפתח תרופות טובות יותר בעתיד?
האירוע יתקיים ביום רביעי, 9 בדצמבר, בשעה 17:00 (שעון ישראל מקומי)
ההרצאה תתקיים בשפה האנגלית ותהיה פתוחה לקהל הרחב. נדרשת הרשמה מראש באמצעות הקישור.
על הדוברת:
פרופ' חרמונה סורק יזמה והובילה את חשיפת ויסות ה- RNA של אותות אצטילכולין (ACh) במוח ובגוף. עבודתה הדגישה את השליטה המורכבת בסינתזת ACh, הפעלת הקולטנים, וההשפלה האנזימטית שלה תחת חסימת RNA קטנה. לאחרונה היא בוחנת את ההבדלים (שעדיין לא ברורים) בין מנגנונים כולינרגיים הקשורים למחלות נפש במוח גברים ונשים ובמוחות בעלי ניוון עצבי. עבודה זו יכולה לשפוך אור חדש על המנגנונים שעדיין לא ידועים העומדים בבסיס דיווחי הביג-דאטה הקליניים האחרונים על השפעתן של תרופות אנטי-כולינרגיות כגורמי סיכון לדמנציה בקרב קשישים. המחקר של פרופ' שורק היה חלוצי ביישום הביולוגיה המולקולרית והגנומיקה לחקר איתות כולינרגי בבריאות ומחלות. פרופ' שורק הוא יו"ר הארגון הבינלאומי למנגנונים כולינרגיים ושימשה כדיקאנית הנבחרת של הפקולטה למדעים באוניברסיטה העברית בין השנים 2005-2008.