כחלק מתוכנית #AtHome של המועצה הבריטית ברחבי העולם, יזמנו סדרת מפגשים מקוונים ולא פורמליים בנושאי מדע, הכוללים הרצאה קצרה והזדמנות לשאול שאלות את המדענים המשתתפים. הצטרפו אלינו בעודנו לומדים על מיזמים ומחקרים בקנה מידה עולמי.
האם הייתם אוכלים בשר שיוצר במעבדה?
בוודאי שמעתם על המבורגרים הגדלים במבחנות ובצלחות פטרי - אבל מה המשמעות של כל זה? זהו בשר אמיתי שמקורו אינו בבעלי חיים והוא בעל פוטנציאל להפחית במידה רבה את השימוש שלנו במשאבי האדמה תוך כדי ייצורו. הצטרפו לחוקר יעקב נחמיאס, שמומן בעבר על ידי תוכנית BIRAX, לקבלת היכרות קצרה עם עבודתו על בשר מתורבת. בנוסף, תוכלו לשאול לשאול אותו שאלות על מחקרו ועבודתו בתחום. האירוע יתקיים ביום רביעי, 10 ביוני בשעה 18:00 (שעון ישראל).
***המפגש יתקיים בשפה האנגלית ויהיה פתוח למשתתפים מרחבי העולם***
על הדובר
פרופ' יעקב "קובי" נחמיאס הוא ביו-מהנדס ויזם, שפריצות הדרך שלו במחקר נעות בין הדפסת התאים התלת-מימדיים הראשונה, לטכנולוגיה המסחרית של אדם-על-שבב. פרופ' נחמיאס הוא המנהל המייסד של מרכז גראס לביו-הנדסה של האוניברסיטה העברית בירושלים, ועמית ב UK’s Royal Society of Medicine. נחמיאס זכה במימון מחקרי של תוכנית BIRAX של המועצה הבריטית ושגרירות בריטניה בישראל, והוא המדען הראשון מחוץ לבריטניה שזכה בפרס Rosetrees. הוא המייסד ומנהל הטכנולוגיות הראשי של שני סטארט-אפים ביוטכנולוגיים: Tissue Dynamics המפתחת מכשירים פורצי דרך אנושיים-על-שבב לפיתוח תרופות, וכן טכנולוגיות הבשר של Tyson Foods המתמקדות בייצור חסכוני של בשר מתורבת.